کلید ابزاری ساده البته نه خیلی ساده ولی تا دلتان بخواهد پُرکاربرد… بدون شک علت کاربرد آن را هم می دانید. با کلید چراغ اتاق خواب خودتان را روشن می کنید به اتاق پذیرایی خود نور می پاشید! و هزار و یک دلیل دیگر که خودتان بدون شک می دانید بدون نبود کلید نمی توانستید اختراع به محل مورد نظر خود برسانید!
اما کار کلید چیست؟
اگر بخواهیم ساده بگوییم کار اصلی این کوچک دوست داشتنی قطع و صل جریان برق در مدار های الکتریکی است. با این توضیح این ابزار کوچک بیشتر موارد به شکل مکانیکی کار می کند. یعنی شما با نیروی دست خود کلید را فشار می دهید. البته به غیر از نوع مکانیکی آن امروزه انواع دیگر آن هم در صنعت برق رایج است اما نوع مکانیکی آن در بین مصرف کنندگان جایگاه بیشتری را برای خود اشغال کرده است و شاید بتوان به جرات گفت که سادگی در طرز استفاده کلید های مکانیکی آن ها را خاص و پُرکاربرد کرده است.
البته کلید می تواند در شکل های مختلفی باشد مثلا:
- تک پل
- یک پل
- فشاری
- چاقویی
- صلیبی
- تبدیل
- و نوع سفارسی که بسته به شرایط استفاده به صورت سفارشی ساخته می شود!
هر کلید مکانیکی دارای دو قطعه است. این دو قطعه که رسانای فلزی هستند با اتصالی که با یکدیگر برقرار می کنند جریان برق را برای شما وصل می نمایند و برعکس آن هم اگر اتصال این دو قطعه فلز رسانا قطع شود جریان برق هم قطع خواهد شد.
به این دو قطعه رسانا کنتاکت می گویند و این را هم باید بدانید که کنتاکت در برابر خوردگی مقاوم است زیرا طبیعت فلز ها این است که پس از استفاده های مکرر ممکن است کمی خورده شوند ولی کنتاکت این گونه نیست.
کنتاکت موجود در کلید هم سختی خوبی دارد و هم مقاومت مکانیکی آن عالی است. تا این جا با قطعه در صنعت برق به صورت جزیی آشنا شدید و در مطلب های بعدی شما را با این وسیله بیشتر آشنا می کنیم.